Unika Bullerbo
Kontakt
- Anna Selinder
-
Verksamhetschef
- anna.selinder@unika.se
- 076-696 53 54
Adress
-
Breddalsvägen 7
-
148 35 Ösmo
-
Stockholms län
- Visa på karta
Fakta
- Talade språk: Svenska
- Trädgård
Kontakt
- Anna Selinder
-
Verksamhetschef
- anna.selinder@unika.se
- 076-696 53 54
Adress
-
Breddalsvägen 7
-
148 35 Ösmo
-
Stockholms län
- Visa på karta
Fakta
- Talade språk: Svenska
- Trädgård
Naturskön miljö för barn och ungdomar
Unika Bullerbo korttidsboende ligger i Ösmo, mellan Stockholm och Nynäshamn. Vi finns i natursköna omgivningar med närhet till natur med möjligheter till bad, promenader, fiske och lek. Vi har också nära till andra aktiviteter så som simhall, bowling och ridning. Runt vårt hus finns en stor trädgård där vi vistas ofta.
Vi har grupper med barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar där vi ser till att barnet/ungdomen hamnar i en grupp där han/hon kan trivas. Kommunikation, delaktighet och inflytande är nyckelord för oss.
Pedagogik är grunden i vårt arbetssätt
Alla barn har en egen genomförandeplan som ska spegla det som barnet har glädje av. Det ska vara mål som är ”grädden på moset”, det där lilla extra. Det kan vara allt ifrån att självständigt kunna hantera sin mobiltelefon eller att få styrkan att åka till badhuset eftersom det både är läskigt men också roligt att leka med vatten.
På bullerbo korttidshem gör vi många olika sorters aktiviteter. Vi åker till exempel till trampolinpark, bakar, går på bio eller åker och tvättar verksamhetens anpassade buss. Varje barns önskemål tas tillvara och vi utformar situationer där varje barn ska kunna lyckas. Känslan att vara i en situation där du lyckas skapar inte bara självförtroden utan också glädje. Alla mål ska vara uppnåbara. Med rätt förutsättningar och rätt engagemang kommer barnet att kunna lyckas. Och personalgruppen har gjort sitt detektivarbete lyckosamt.
Engagerade medarbetare
Varje barn har en egen stödperson kopplad till sig. Stödpersonen är den som har det främsta ansvaret för barnet och som, tillsammans med arbetsgruppen. arbetar som en detektiv för fånga upp barnets önskemål och behov. Stödpersonen anpassar sedan hur vi ska kommunicera med barnet för att barnet själv ska kunna uttrycka sina önskemål. Vi arbetar med bilder och tidshjälpmedel. Men också med olika valalternativ för att öka delaktigheten.
Personalen lär sig att tolka barnets olika signaler och olika sätt att kommunicera. Här tar vi också hjälp av föräldrar, skola och sjukvård för att så bra som möjligt kunna skapa de förutsättningar som behövs för att barnet ska kunna utvecklas och kunna vara delaktig i olika val.
Matglädje
Maten är en viktig del av vardagen och hälsan. Medarbetarna har kompetens i hur man på bästa sätt anpassar maten efter olika behov så som allergier, överkänslighet och viktproblem. Barnen får vara med och välja mat utifrån egna önskemål och förmåga.